Miért szeretjük annyira a pizzát?

Téged milyen érzések kerítenek a hatalmukba, ha egy forró, frissen sütött, ízletes pizza kerül eléd? Emlékek rohannak meg vagy éppen ellenkezőképpen reagálsz: semmire és senkire sem tudsz innentől gondolni, csakis a pizzára? Nézzük meg milyen pizza fajták vannak és miért szeretjük őket annyira!

Ez a forró szélű, kerek csoda bármilyen napszakban, bármilyen alkalom esetén tökéletes választás. Az az igazság, hogy sosem foghatunk mellé vele.

Természetesen pizza és pizza között is hatalmas különbségek vannak, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen összetevőkből készítik el.

Egy dolgot azonban elhihetsz, ha mi mondjuk: a tökéletes pizzába harapva tudni fogod, hogy ez az igazi vagy sem. Az olvadékony sajt, a roppanás hangja és az a hihetetlenül finom illat, amely a pizzánkból felszáll.

Leírhatatlan és felbecsülhetetlen! Igazán jó és élményt adó pizzát találni hosszas keresés eredménye, azonban most a segítségünkkel pár pillanat alatt megtalálhatod!

Maradj velünk és olvass tovább, mert a mostani bejegyzésünkben eláruljuk a féltve őrzött titkot: Miért szeretjük annyira nagyon a pizzát?

Ezeket nem árt tudni a kerek szerelemről, avagy a pizzáról

Tudtad, hogy az Egyesült Államokban másodpercenként 350 szelet pizzát fogyasztanak, míg az amerikaiak 40 százaléka hetente legalább egyszer pizzát eszik ebédre vagy vacsorára?

Meglepő és elképesztő, igaz? Vagy annyira mégsem, mert Te is annyira nagy pizza rajongó vagy, hogy hasonlóan éled az életedet a pizzaevés terén?

Az örök kérdésre válaszolva: Bizony van egy igen nyomós oka annak, hogy a pizza olyan népszerű.

Az embereket már igen régóta a gazdag, összetett és ízletes ételek vonzzák. Olyan ételekről beszélünk, amelyek annyira csábítóak, hogy az illatukat megérezve szinte azonnal kísértésbe esünk.

A pizza pedig éppen ilyen, ráadásul a tökéletes összetevői is megvannak hozzá. Különleges és csábító ízvilágú sajtok, gazdag húsos és paradicsomos öntetek, édes mártások.

Ugye máris összefutott a nyál a szádban? Nem csoda, nekünk is!

Pizza fajták fotózása pizzériában

Kulináris élvezetek és csábító ízek

Hallottad már valaha a glutamát szót?

A pizza öntetek többségében megtalálható a glutamát nevű vegyület is, amely természetes módon benne van a paradicsomban, a sajtban, a pepperoniban és a kolbászban is.

Amikor a glutamát eléri az ízlelőbimbókat, azt üzeni az agyunknak, hogy ez egy fenséges íz, így elkezdünk vágyakozni.

Tehát a glutamát hatására harapunk még egy nagyot az előttünk heverő, isteni finom pizza szeletbe.

Ehhez még hozzáadódik az a tény, hogy a forró sajt és a paradicsomszósz olyan, mint egy tökéletes párosítás. Önmagukban is nagyon jó ízük van, azonban együtt érik el az igazi hatást!

Egy másik nagyon fontos és hangsúlyozandó tény: A pizzát hihetetlenül finommá és kívánatossá teszi még, hogy az összetevők a sütés során megbarnulnak, az ízek pedig ennek hatására még jobban összeérnek.

Más tájak, más pizzák

A pizza egyik legnagyobb előnye, hogy bárhol is járjunk a nagyvilágban, mindig találkozni fogunk vele! Az elkészítési módok, szószok, összetevők és alapanyagok természetesen változni fognak, így sosem találkozunk majd két ugyanolyan ízvilággal bíró pizzával. A pizza fajták végtelen sora húzódik szemeink előtt, hiszen annyiféleképpen lehet kombinálni a hozzávalókat.

Ezzel a ténnyel is azt tudjuk bizonyítani, hogy a pizza közkedvelt és nagyon híres szerte a világon.

Ha legközelebb idegen országban jársz és bizonytalan vagy a helyi fogásokban, ne tétovázz sokat és kérj pizzát! Az ismerős íz megnyugtat majd és úgy fogod érezni, mintha a kedvenc pizzád most is veled lenne.

Természetesen tudjuk, hogy a kedvenc és egyben tökéletes pizzádat semmi sem pótolhatja, de ha szorult helyzetben vagy egy másik országban, akkor a fent leírt tanács jó módszer lehet az étkezések terén.

Kedvező ár és kiemelkedő íz

Az egyik pont, amelyről felesleges lenne vitatkozni, az az, hogy a pizza egyszerre finom és megfizethető.

A különböző pizza fajták más-más áron kaphatóak, így a vendég olyan megrendelést ad le, amilyet csak szeretne. Érthető módon a hús nélküli pizzák kedvezőbb áron kaphatóak, mint húsos társaik.

Amennyiben pedig úgy döntenénk, hogy az otthonunk melegében, házilag készítjük el, akkor is kedvezően fogunk kijönni.

Ennek ellenére ha ránk hallgatsz, inkább egy minőségi, kedvelt pizzériát választasz a legközelebbi pizzázásod alkalmával!

Pizza tálalása

Ne keresd többé a tökéletes pizzériát, mert most elhoztuk számodra!

Dőlj hátra egy meghitt pizzériában, ahol az egész helyiséget az olasz életérzés és az ínycsiklandó pizza tészta illata hatja át!

Próbálj ki minőségi, ízletes és nagyon egyedi pizzákat!

Látogass el a Donna Mamma pizzériába, ahol autentikus nápolyi pizzák közül válogathatsz. Különlegességünk, hogy pizzáinkat az AVPN (Nápolyi Pizzaszövetség) is elismerte.

A pizza élménye és az önfeledt kacagás garantált, ha velünk tartasz és bizalmat szavazol a Donna Mammának!

Tudtad, hogy 450 fokos kemencénkben pillanatok alatt elkészül a kedvenc vékony tésztás pizzád?

A gasztronómia iránti elkötelezettségünket és lelkesedésünket pedig bizonyítja a nemzetközileg is elismert és a tulajdonosi körünkhöz tartozó Bamba Marha lánc, illetve a Michelin tányér elismerést nyert Hoppá! Bistro is.

Tetszett a bejegyzÉsÜnk?

Oszd meg Facebook-on
Oszd meg Twitter-en
Oszd meg LinkedIN-en
Oszd meg Pinterest-en

Don't call us.
we will coconut
you!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.