Ezek a legnépszerűbb pizza feltétek

A pizzát mindenki szereti, ez vitathatatlan. A különbözések akkor jelennek meg, ha elhangzik a “Hogyan?” kérdés.

Vastag tészta vagy vékony?

Mennyi sajt?

Ananász?

Nincs két ember, aki ugyan úgy szeretné, de azért néhány pont talán közös. Összeszedtük most a legnépszerűbb pizza feltéteket, lássuk tehát, mi az, amiben szinte mindenki egyetért.

Paradicsom

Kezdjük az alapoknál. Mi is kerül a tésztára?

Az eredeti olasz pizzaszósz nem más, mint a “passata di pomodoro”, vagyis passzírozott paradicsom. Aki evett már igazi olasz pizzát, pontosan tudja, hogy ez elég is. Az olasz, napon érlelt paradicsom egyszerre édes és savanykás, nem túl híg, de nem is száraz – tökéletes alapja a pizzának.

Bár a legismertebb “egyszerű” pizza a Margherita, rögtön a paradicsomszósznál is meg lehet állni. Egy kis oregánóval, fokhagymával és olívaolajjal néhány perc alatt elkészíthető a Marinara pizza, amit a Donna Mamma kínálatában is megtalálhatsz.

Persze a paradicsom nem csak alapként használható fel. Koktélparadicsom kerül a Bianca pizzánkra, aszalt paradicsom a Paolinára.

Sonka

Prosciutto cotto, prosciutto crudo vagy magyar házi sonka. Bár a három össze se hasonlítható egymással, a legtöbben abban egyetértenek, hogy valamelyik jó a pizzára.

A két legnépszerűbb sonka a prosciutto és a serrano. A tartósítási folyamatukban fontos szerepet játszik a sózás, azonban talán még ennél is fontosabb a megfelelő alapanyag: a jó minőségű takarmányon, makkon, gyümölcsökön nevelt sertés húsa. A sonkák több évig érlelődnek, így méltán borsos az áruk – azonban elengedhetetlenek az igazi olasz pizza-élményhez.

Ha sonkás pizzára vágynál, mindenképp kóstold meg a Donna Mamma Cristina vagy Chiara pizzáit, vagy nézd meg a havi ajánlatot, amely most egy eredeti serrano sonkás finomság.

Pizza feltétek

Szalámi

Persze vannak, akik egy kicsit más ízvilágot szeretnek vagy csak unják már a sonkás pizzát. Ilyenkor a legjobb választás a szalámi.

A Donna Mamma kínálatában két olasz klasszikus is megtalálható. Az első a spianata, amely itthon is ismert, kissé lapított alakú, fűszeres szalámi. A másik a nápolyi szalámi, amelynek szinte végtelen mennyiségű változata él a köztudatban. Alapvetően egy sertéshúsból, feketeborsból és egyéb fűszerekből készült, legalább 30 napig érlelt finomságról van szó.

Pizzériánk kínálatában mindkettő pontosan jellegének megfelelő módon jelenik meg. A fűszeresebb spianata hagyományosabb, egyszerűbb alapanyagok mellett található meg Simonetta pizzánkon, míg a nápolyi szalámi a sokszínű, izgalmas Paolina pizza egyik feltétje.

Sajt

Talán a legkedveltebb pizzafeltét, amelyet alig van ember, aki ne szeretne.

Bár vannak kifejezetten “nagyon sajtos” pizzák, – gondoljunk csak a quattro formaggi-ra – kétféle sajt fedi le a pizzák túlnyomó többségét: a mozzarella és a parmezán.

A mozzarella, vagy “mediterrán konyha királynője” joggal érdemli meg nevét. Az eredeti mozzarella 100%-ban bivalytejből készül, emiatt színe gyönyörű tiszta fehér marad. Kézzel gyúrják, és már a XII. század óta megtalálható az olasz konyhaművészetben. Megosztó alapanyag, hiszen vannak, akik számára túl lágy ízű, varázsa mégis éppen ebben rejlik. Az egyszerű Margheritán hagyja érvényesülni a paradicsom “napfény ízét”, a komplexebb pizzákon pedig tökéletesen kiegyensúlyozza az erősebb alapanyagokat.

A parmezán szinte a mozzarella ellenpontja is lehetne. Több évig érlelt keménysajt, amely elkészítési módjának köszönhetően karakteres, erős ízű. Igazi ízbombává változtatja a pizzákat, tökéletesen passzol a savanykás paradicsomhoz, a fűszeres szalámikhoz és a különböző zöldségekhez is.

Bazsalikom

A “pizzaépítés” utolsó lépése a bazsalikom. Egy egyszerű zöldfűszer, amely akár cserépben is nevelhető bármelyik apró lakásban, de hatalmas fűszernövényes kertekben is szinte mindig megtalálható. (De csak óvatosan vele, mivel bár hagyományosan egynyári növény, ma már évelő fajtái is léteznek, ezeket pedig szinte lehetetlen megállítani, ha egyszer kiültettük a kertbe.)

Akár díszítésként használunk 2-3 levelet belőle, akár ízesítjük vele az ételünket, a bazsalikom ma már szinte elválaszthatatlan a pizzától. A paradicsom mellé egyébként is fantasztikusan passzoló zöldfűszer, amely ráadásul még frissebbé teszi a pizzát.

A Donna Mamma kínálatában számos paradicsomos alapú termékben megtalálható, legyen szó akár a vegetáriánus Vincenzáról vagy a Margherita DOP-ról.

Pizza paprika feltéttel

A Donna Mamma és kedvenc feltéteid

A Donna Mamma alapítói már a pizzéria indítása előtt Nápolyban végeztek tanfolyamot, így garantált, hogy igazi olasz ízek és minőség fogad az étteremben. A helyi minősítési rendszer (AVPN), illetve ennek folyamatos fenntartása biztosítja, hogy ne legyen “rossz nap”, amikor bárkinek oka lehet csalódásra.

Ennek megfelelően hatalmas figyelmet fordítunk a megfelelő alapanyagokra is, hiszen csak így biztosíthatjuk, hogy a teljes nápolyi pizza-élményt megkaphasd. Legyen az a kedvenc sonkád, a legjobb sajtok vagy a minőségi paradicsomos alap, nálunk garantált, hogy a legjobbat találod kedvenc feltéteidből.

Várunk hát Téged is, hogy megmutathassuk, milyen a kedvenc pizzád, igazi, nápolyi stílusban!

Tetszett a bejegyzÉsÜnk?

Oszd meg Facebook-on
Oszd meg Twitter-en
Oszd meg LinkedIN-en
Oszd meg Pinterest-en

Don't call us.
we will coconut
you!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.