RÓLUNK


A Donna Mamma Budapest legújabb tradicionális alapokon nyugvó, mégis újszerű nápolyi pizzériája a belváros szívében. Bár az étterem friss, a minőség már a kezdetektől fogva biztosított, hiszen a pizzéria a szakmailag (Dining Guide Top 10) is elismert Bamba Marha Burger Bár tulajdonosaihoz fűződik, akiket annyira elvarázsolt a Pizza Napoletana, hogy egy Nápolyban sikeres vizsgával záruló tanfolyam után elhatározták, hogy itthon is felépítenek egy eddig nem látott brandet.

 

A tanfolyamot egy itthon talán nem annyira ismert egyesület, az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), azaz a Nápolyi Pizzaszövetség tartotta. Az ő feladatuk többek között, hogy a tradíciót és minőséget a legmagasabb szinten művelve működjenek együtt az összes olyan nápolyi pizzériával, akik vállalják ezeket a normákat, valamint oktassák, és terjesszék a tudást. Nem utolsósorban a nápolyi pizza immár a világörökség része, így főként kiemelt hangsúlyt kap mindenhol, ahol kapni ezt a fantasztikus ételt. Számunkra nem is volt kérdés, hogy a szövetséggel együttműködve, az ő szakmai segítségükkel indulunk, ami például egy olyan kiváló tréner személyes jelenlétét is jelenti, aki ott volt világszerte a legjobb pizzériák nyitásánál, de a kiváló minőségű, olasz alapanyagokhoz való hozzájutásban is számíthatunk rájuk.

Az AVPN rendelkezik egy minőségbiztosítási rendszerrel, és aki megfelel az igen szigorú szabályoknak, használhatja az egyesület logóját, bizonyítván ezzel, hogy mindenben eleget tesz a lehető legmagasabb sztenderdeknek, mint például a csak négy hozzávalóból álló, lassú kelesztésű saját pizzatészta, ennek kézzel való nyújtása, és a 450 fokos kemencében 60-90 másodperc alatt való megsütése. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy célunk a bizonyítvány megszerzése, és ezzel mi is a többszáz AVPN regisztrált pizzéria közé fogunk tartozni!

Látható, hogy stabil alapokra építünk, de ennyinél még nem állunk meg: ahogyan a Bamba Marhával berobbantunk a hazai burgerszíntérre, pontosan ez a célunk a Donna Mammával is: meghökkentő feltétek, izgalmas kombinációk, és persze fantasztikus ízek jellemzik a kínálatunkat.