A nápolyi pizza művészete: egy szelet Olaszország Budapest szívében

Képzelj el egy gasztrotúrát Olaszországba, ahol a frissen sült nápolyi pizza aromája tölti be a levegőt, és a tökéletesen elkészített étel a legfinomabb összetevők kíséretében táncoltatja meg az ízlelőbimbóidat.

Mesésen hangzik, igaz?

Bár egy olaszországi utazás nem mindig jöhet szóba, mégis megízlelheted az autentikus olasz pizza esszenciáját akár Budapest szívében is, így az útleveled a fiókban maradhat, viszont egy mesés étkezés erejéig az olasz riviérán érezheted magad. 

nápolyi pizza

A nápolyi pizza, amelyet gyakran Pizza Napoletana néven is emlegetnek – nincs mese – egy kulináris remekmű, amely évszázados múlttal és gazdag történelemmel rendelkezik. 

Különleges tulajdonságai megkülönböztetik a többi pizza készítési stílustól, és világszerte kedvelt fogássá teszi azt.

Söpörjük egy pillanatra félre a Chicago-style, a New York-style és a világ különböző országaiban népszerű pizza variációkat, és adjunk helyet ennek az ellenállhatatlan ételnek!

Kíváncsi vagy, melyek a nápolyi pizza fő jellemzői?

  1. Leopárd mintás szélek

Nápolyi pizzák szélei kivétel nélkül minden esetben picit foltosak, hólyagosak, pirultabb részeket fedezhetünk fel rajta. Ez nem is véletlen, hiszen a kemencébe helyezés során a hősokk hatására alakulnak ki ezek a minták, innen is tudhatod azt, hogy autentikus nápolyi pizzát fogyasztasz.

  1. A feltétek egyszerűsége

Nápolyi pizza lényege az egyszerűség. Az autentikus nápolyi pizzára általában csak néhány kiváló minőségű feltét kerül felhelyezésre, például Piennolo del Vesuvio vagy San Marzano paradicsom, friss Mozzarella Di Bufala, bazsalikomlevél, extra szűz olívaolaj és egy csipetnyi tengeri só. A minőségi összetevők használata elengedhetetlen az eredetiséghez.

  1. A nélkülözhetetlen kemence

A nápolyi pizzákat olyan kemencében sütik, melyek képesek rendkívül magas hőmérséklet elérésére, amely esetében nagyjából 450 °C-ról beszélünk. Ez az intenzív hő 60-90 másodperc alatt megsüti a pizzát, amely tökéletes egyensúlyt eredményez az elszenesedett foltok és a puha belső tér között.

Emlékszel arra, amikor azt mondtuk, hogy nem kell Olaszországba utaznod, ha autentikus olasz pizzát kívánsz?

Nem hazudtunk!

autentikus olasz pizzák rendelésre

Szeretettel várunk a Donna Mammában!

Most, hogy megismerkedtél a nápolyi pizza alapvető jellemzőivel, felmerülhet benned a kérdés, hogy élvezheted-e ezt a finomságot Budapesten: a válasz egy határozott igen! 

Egy pizzát nemcsak a földrajzi eredete tehet igazán olaszossá, hanem az elkészítésének módja és az alapanyagok minősége is. A Donna Mamma hagyományos, mégis innovatív nápolyi pizzéria, amely Olaszország esszenciáját kínálja eléd egy hatalmas tányéron.

Te hallottál már rólunk?

Pizzériánk a belváros szívében 2019 végén nyitotta meg kapuit, a kezdetektől fogva minőség és a hitelesség elegyére törekedve. A Pizza Napoletana iránti szenvedélyünk arra késztetett minket, hogy ezt hagyományos mégis mesés ételt Budapesten is felszolgálhassuk azoknak, akik egy cseppnyi Dolce Vita életérzésre vágynak a magyar fővárosban.

Mi különböztet meg bennünket a többi pizzériától?

A hagyományok megőrzése és legmagasabb minőség biztosítása iránti elkötelezettségünk. 

A Donna Mamma alapítói (akiket már a Bamba Marha Burger Bárból, esetleg a Hoppá! Bistro-ból is ismerhetsz) a pizzakészítés rejtelmeit az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), azaz a Nápolyi Pizzaszövetség tanfolyamán leste el. 

Itt olyan kiváló tréner jelenlétében sajátíthatták el a lépéseket, mint Giulio Abussi, aki világszerte jelen volt a legjobb pizzériák megnyitásánál, azóta is előszeretettel egyengeti az utunkat annak érdekében, hogy jobbak és jobbak lehessünk.

szalámis pizza

Miért érdemes felkeresned minket ha Budapesten tartózkodsz és a legjobb olasz pizzára vágysz?

  • Eredetiség

Elkötelezettek vagyunk a nápolyi pizza eredetiségének megőrzése mellett. Minden pizzánk ugyanolyan odafigyeléssel készül a hagyományok és a minőség iránt, mint Nápolyban.

  • Kiváló minőségű összetevők

Csak friss, minőségi és olyan alapanyagok segítségével dolgozunk, amelyek tökéletesen megfelelnek a nápolyi pizzák által felállított elvárásoknak, hogy minden pizza az ízek remekműve legyen.

  • Változatosság és innováció

Tiszteljük a hagyományokat, azonban az újdonság varázsáért is teljesen odáig vagyunk, így számos innovatív feltétet és kombinációt is kínálunk. Akár a klasszikus Margheritát, akár valami kalandosabbat fogyasztanál szívesen, nálunk megtalálhatod!

Amit nem hagyhatunk ki a felsorolásból, az a szenvedély és a szakértelem, amelyeket nélkülözhetetlennek tartunk.

Rajongunk a nápolyi pizzáér!

A kulináris művészeti forma iránti elkötelezettségünk a pizzériánk minden aspektusában megmutatkozik, az alapanyagokban, a technikákban és a kiszolgálásban is.

Ha a fővárosban tartózkodsz, és legjobb budapesti pizzára vágysz, ne habozz, látogass el hozzánk. 

Ez egy igazi gasztroutazás, amelyet bízz bennünk, nem szeretnél kihagyni! Itt a lehetőség, hogy megízleld az olasz pizza igaz esszenciáját anélkül, hogy elhagynád Budapestet.

Buon appetito! 

Tetszett a bejegyzÉsÜnk?

Oszd meg Facebook-on
Oszd meg Twitter-en
Oszd meg LinkedIN-en
Oszd meg Pinterest-en

Don't call us.
we will coconut
you!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.