Egy hangulatos pizzéria ismérvei – Így várunk Téged

Amikor egy pizzéria úgy hirdeti magát, hogy eredeti olasz pizzát árul, az embernek joggal vannak magas elvárásai, mielőtt meglátogatja.

Természetesen – ahogyan Olaszországban – hazánkban is hatalmas különbségek vannak pizzéria és pizzéria között, anélkül, hogy bármelyik is hiteltelen lenne.

Ugyanakkor úgy érezzük, elismert budapesti belvárosi pizzériaként tudunk egy-két titkot, amelyek meghatároznak egy igazán hangulatos helyet. Ezeket szeretnénk most bemutatni Nektek!

Nápolyi pizza. Tényleg nápolyi.

Kezdjük a legalapvetőbb dologgal, hiszen ez az, ami végső soron meghatározza egy pizzéria teljesítményét.

Bár a legtöbb ember inkább csak nagy vonalakban ismeri, mitől nápolyi a nápolyi pizza, mi azt szeretnénk, ha Te most megérthetnéd a dolog “szakmai” hátterét is.

Ha találkoztál már pizzériánkkal korábban, valószínűleg hallhattad, hogy a Donna Mamma pizza AVPN minősítést érdemelt éttermünk számára.

Az Associazione Verace Pizza Napoletana egy nápolyi szervezet, amely világszerte az igazi nápolyi pizzák minőségét ellenőrzi és biztosítja. Szakértelmük alapja, hogy alapítóik régi nápolyi családok tagjai, akik évtizedeken és generációkon keresztül örökítették az eredeti receptet.

A tulajdonosok egyenesen hozzájuk utaztak, hogy megtanulhassák a legfontosabbakat, ezen kívül pedig mind a mai napig szerepelünk az AVPN minősített pizzériák listáján – vagyis az AVPN szervezet továbbra is elégedett munkánkkal.

A környezet

Philip Rosenthal amerikai televíziós azt mondta egyszer, hogy a jó étterem olyan, mint egy nyaralás: elrepít és sokkal többről szól, mint az étel.

Mondhatnánk, hogy erre önmagában az étel is képes, de valljuk be, más érzés nápolyi pizzát enni Nápolyban és Budapest belvárosában. Azonban egy hangulatos pizzéria képes átadni a dolce vita életérzést is.

De mi is az a dolce vita?

A dolce vita-nak történelmi-gazdasági múltja van, számunkra azonban a legfontosabb, amit ma jelent: egy olyan életvitelt, ami tele van szépséggel, boldogsággal, az apró dolgok élvezetével. A dolce vita a zene, a művészet, az étel, az emberek – mindenek felett pedig az élet szeretete.

A város szívében mi ezt meglehetősen egyszerűen próbáljuk megvalósítani, hiszen az olaszok sem bonyolítják túl a dolgot. Budapest legjobb pizzáját áruljuk.

Mindamellett, hogy az AVPN elismeri munkánkat, a hazai média is megtisztelt már minket számos cikkel, amelyekre igazán büszkék vagyunk. Ha pedig meg kéne határoznunk, miben rejlik a titkunk, azt mondanánk, hogy Olaszországban és a dolce vita-ban.

Pizzáinkat a lehető legjobb minőségű alapanyagokból készítjük. Ezzel nem csak minősítésünket biztosítjuk, de Értetek is csináljuk. Hisszük ugyanis, hogy csak akkor tudjuk megmutatni, mi a nápolyi pizza és a dolce vita, ha mi magunk is napfény ízű paradicsomot, hófehér mozzarellát és még sok másik tökéletes hozzávalót használunk.

Másrészt pedig egy kicsit bennünk is rejlik a varázs. A Donna Mamma csapatának minden tagja szerelmese a szakmájának, a pizzának, ennek az életérzésnek. Imádjuk, amit csinálunk, imádjuk, hogy egy cseppnyi Olaszországot teremtünk minden egyes nap és imádjuk, hogy ezzel Titeket is boldoggá tehetünk.

Az internet szerint is jó

Bár egy nagyon fontos minősítésről – az AVPN-ről – volt már szó, van egy másik rendszer is, amelyet butaság lenne figyelmen kívül hagyni: a vendégek megítélése.

Napjainkban, az internet világában könnyedén értékelések százait érhetjük el, amelyek által meglehetősen jó kép alakítható ki egy pizzériáról. Mindig lesznek, akiknek az adott típusú pizza alapjaiban véve sem ízlik, azonban gyakori, hogy az emberek magáról a helyről is írnak, nem csak az ételről.

Az ilyen értékeléseket néha fenntartással érdemes kezelni, azonban kiindulópontnak tökéletesek lehetnek. Az esetleg csatolt képek nem beállított pillanatokat örökítenek meg, amely sokat mondó lehet a pizzéria működéséről, valódi hangulatáról – így már a látogatás előtt megbizonyosodhatunk arról, milyen is valójában a hely.

Mik tehát szerintünk egy hangulatos pizzéria ismérvei?

  1. Tökéletes pizza. Megértjük, hogy van, aki szereti az amerikai stílusú vagy magyaros pizzákat. Kulcsfontosságú azonban, hogy egy pizzéria azt árulja, amit hirdet. Ha nápolyi pizzáról van szó mindenhol, az elkészített pizza legyen nápolyi. Az AVPN rendszer a legjobb biztosíték arra, hogy valóban megfelel-e az adott hely a kritériumoknak – mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a nápolyi mesterek megfelelőnek ítélnek meg minket.
  1. La dolce vita. A pizzériából kilépve, néhány másodperc után legyen egy hatalmas felismerésünk: odabent valami más volt. Jusson eszünkbe, hogy bent szinte egy Olaszországból érkezett buborékban voltunk. Ha pedig igazán jól át tudja adni a hely az életérzést, vágyjunk vissza azonnal.
  1. A dolgozók legyenek szenvedélyesek, igazi rajongói, szerelmesei a pizzának. Ha ők átérzik azt, amit képviselnek, a vendéghez is eljut majd a dolog – ez pedig maga a végső cél.
  1. Ha mindenkit nem is győz meg, a többség legyen elégedett. A megosztó dolgok jók tudnak lenni – a pizza önmagában azonban inkább egyesít, mint megoszt. Ezt pedig egy jó, és hangulatos pizzéria ki is kell, hogy használjon. Egyesítse az embereket, a vendégek legyenek elégedettek, hiszen ez a végső siker.

Reméljük, Neked is megjött a kedved egy falatnyi – vagy éppen egy 32-35 centiméter átmérőjű – dolce vita-hoz.

Amennyiben igen, várunk sok szeretettel pizzériánkban számos állandó és egy igazán különleges havi ajánlattal is.

Tetszett a bejegyzÉsÜnk?

Oszd meg Facebook-on
Oszd meg Twitter-en
Oszd meg LinkedIN-en
Oszd meg Pinterest-en

Don't call us.
we will coconut
you!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.