Pizza és chill

…avagy miért nélkülözhetetlen társunk a pizza a filmek, sorozatok és játékok világában?

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor egy hosszú nap után végre hazatérünk, és csak egy kis lazításra vágyunk? Ilyenkor általában filmet nézünk, bekapcsoljuk kedvenc sorozatunkat, vagy játszunk egy kicsit a kedvenc videojátékunkkal. De mi kell még az igazi kikapcsolódáshoz?

Természetesen a pizza!

A pizza már régóta az egyik legnépszerűbb ételek közé tartozik, és nem véletlenül. A finom, ropogós, olvadozó pizzaszeleteknek senki sem tud ellenállni, és tökéletesen kiegészítik a szórakozást.

De miért olyan fontos ez az étel a filmek és játékok, azaz a kikapcsolódás világában?

Bátran kijelenthetjük, a pizza rendkívül praktikus étel. Könnyen szeletekre vágva, kézzel megfogható, és nem esik szét. Így tökéletes társunk kedvenc filmünk és játékunk közben, hiszen nem kell az étkezésre koncentrálnunk, csak élvezhetjük az ételeket és a teljes szieszta életérzést.

Pizzásdobozunkat elég csak az ölünkbe venni, és kezdődhet is a lazítás!

A kerek szerelmünk sokszínűsége nem ismer határokat, mindig megtaláljuk azt, amit éppen kívánunk.

Szinte bármilyen ízfélét hozzáadhatunk, hogy személyre szabjuk a pizzánkat. A hagyományos pizzafeltétek mellett, mint a sonka, gomba, szalámi és paprika, ma már számtalan egyéb, elképesztően kreatív feltét is elérhető.

És az sem baj, ha kicsit elhagynánk a variációkat, hiszen mindig visszatérhetünk a klasszikus margherita vagy marinara pizzákhoz.

A mi személyes kedvencünk:

Az autentikus nápolyi pizza igazi ínyencség, amely kiváló minőségű alapanyagokból készül, és hosszú évszázados hagyományokat követ.

A pizza alapja egy vékony, ropogós tészta, amelyet kézzel nyújtunk ki, majd a tetejére kerül a paradicsomszósz és a friss mozzarella – a mozzarella lágy, krémes textúrája szinte bármikor elcsábít minket.

A tészta és a feltétek harmonikus összhangja isteni!

Az igazi nápolyi pizzánál a feltétek száma korlátozottabb, és a hozzávalók minőségét helyezzük előtérbe.

Néhány kifejezetten olasz pizzafeltét közé tartozik a San Marzano paradicsom, a friss bazsalikom, a mozzarella di bufala, a pecorino romano sajt, a szardella és a füstölt csípős szalonna.

Az autentikus pizza valódi gasztronómiai élmény, és érdemes kipróbálni a hagyományos recepteket, hogy megismerjük az igazi ízeket és aromákat, amelyeket a nápolyi pizzakészítés hordoz magában.

Filmek és játékok pizzaimádóknak:

Az elmúlt években számos film és sorozat került előtérbe, amelyekben a pizza vagy a pizzéria fontos szerepet kapott.

Mystic Pizza (1988): Az 1990-es évek kultikus filmje, a Mennyei pizza egy kisvárosban játszódik, ahol a főszereplők egy pizzériában dolgoznak.

Az ötletesség szempontjából sem szűkölködik a film, hiszen a pizzákat úgynevezett “sztárnak” nevezik el, és minden egyes pizza egy-egy híres személy nevét kapta, mint például a Liz Taylor, vagy a Charlie Chaplin.

Do the Right Thing (1989): A film Spike Lee rendezése – ami az egyik leghíresebb filmje is egyben – melyben az egyik jelenetben a karakterek egy pizzériában találkoznak.

Itt hevesen vitatkoznak az olasz és a fekete műveltség közötti különbségekről, melyben a pizza fontos szerepet játszik a két kultúra találkozásában.

Eat Pray Love (2010): Julia Roberts főszereplésével a film nagyrészt Olaszországban játszódik, és számos jelenetben láthatóak a finom olasz ételek, köztük a pizza is.

A film egyik legemlékezetesebb jelenete a Nápolyban található L’Antica Pizzeria da Michele nevű pizzériában játszódik, ahol a főszereplő igazi, autentikus nápolyi pizzát kóstolhat.

Little Italy (2018): A Pizzarománc egy romantikus vígjáték, amely két gyerekkori barát, Nikki és Leo szerelmi történetét meséli el, akik nagykanállal ették a pizza szeleteket a két család pizzériájában, amelyek szomszédosak voltak a Little Italy negyedben.

Most, hogy említettünk pár filmet, lessük meg mik azok a játékok, amikben kedvenc ételünk dominált.

Pizza Connection 3 (2018): A Pizza Connection játéksorozatban nekünk, mint játékosoknak egy saját pizzéria üzemeltetését kell menedzselnünk.

A játékban a pizzakészítésre, a belső tér megtervezésére, ügyfélkörünk meghatározására, valamint a marketingre kell figyelni, mely során lehetőségünk van a pizzák összetevőinek testreszabására és különböző trendek követésére.

Papa’s Pizzeria: Ez egy flash alapú játék, ahol a játékosoknak ki kell szolgálniuk a vásárlókat a megfelelő pizzákkal, valamint előkészíteni és felszolgálni azokat a lehető legrövidebb idő alatt.

A tökéletes kikapcsolódáshoz már minden adott!

Ohh várjunk csak, mi lesz a pizzával?

Maximalizáld ki “pizza és chill” pillanataidat, látogass meg minket, és garantáltan nem fogsz csalódni!

Tetszett a bejegyzÉsÜnk?

Oszd meg Facebook-on
Oszd meg Twitter-en
Oszd meg LinkedIN-en
Oszd meg Pinterest-en

Don't call us.
we will coconut
you!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.